A szállodáról

Path történelme

A termálvíz jótékony hatását Pathon az emberek ősidőktől fogva élvezik.

A szomszédos Izsa területén állomásozó római katonák már az 1. században felfedezték a melegvizű gyógyforrásokat. A helyi források vizét bél- és gyomorpanaszok, bőrbetegségek, valamint mozgásszervi megbetegedések gyógyítására használták. A föld mélyéből feltörő forró vizet Bél Mátyás is dicsérte, aki a műveiben is megemlítette a pathi források jótékony hatását.

Nedeczky gróf később a forró kistavat alkotó erek közelében gyógyfürdőt építtetett, ahol a gyógyvizet nagy edényekben melegítették fel. Az urak itt pihenték ki hosszú útjuk utáni fáradalmaikat, illetve gyógyulásra és lábadozásra használták a fürdőt.

Több, mint egy évszázadig tartott azonban, hogy a pathi gyógyvizet bárki élvezhesse. Az 1958-ban végzett fúrások következtében a környéken fellendült a gyógyüdülés, ez alapozta meg a mai Wellness Hotel Patince jövőjét is. A szálloda 2006-ban épült.

 

szállás csomagok

 

A jelen

Path ma a rohanó világból kizökkenni vágyók úticélja. A Wellness Hotel Patince szállodában olyan helyet alakítottunk ki, ahol kipihenheti magát a mindennapos fáradalmak után, és teljesen feltöltődhet.

Igyekezetünket Önök is díjazták, mivel mindössze néhány évnyi működésünk után a Nyitrai kerület legnépszerűbb célpontjává választottak minket.

A pathi források gyógyvizét ma is használják. Jótékony hatásukat 3 fedett medencének köszönhetően egész évben élvezheti, nyáron pedig 7 kültéri medence várja Önt. Összesen tehát 10 gyógyvizű medence áll rendelkezésre.

A fürdőzés után pedig kellemesen átmelegedhet 5 szaunánk valamelyikében.

A teljes ellazulást és feltöltődést a wellness központunk által kínált masszázsok, pakolások és szépségkúrák széles választéka biztosítja. A masszázstól kezdve a méregtelenítő arcpakolásokon és revitalizáló kádfürdőn keresztül egészen a Garra rufa halakkal végzet pedikűrig.

 

 

Római iszapfürdő

Egy különleges pihentető fürdő a hotelben – a forrás körül, amely közvetlenül a termál-tóban található. Hogy Önnek termálvizünk gyógyhatása mellett még kellemesebb élményben lehessen része, római fürdőt építettünk ki –a tóban feltörő forrás körül kialakított ülőhelyekkel. Hőmérséklete eléri a 27 fok-ot.

A források magas hidrokarbonát, kalcium, magnézium és szulfát tartalmukkal tűnnek ki és kedvezően hatnak a mozgásszervi megbetegedésekre. Ideális tulajdonságaival regenerálja az ön fáradt ízületeit és izmait, a termálvizet mindegyik medencénkben használjuk.

AFRIKAI HARCSA (Clarias gariepinus) tudnivalók:

  • az afrikai harcsa csak akváriumban vagy tóban tenyészthető, ahol a víz 24 foknál melegebb, a halaknak esélye sincs túlélni a környező vizekben,
  • Ázsiában, például Vietnamban vagy Kambodzsában a harcsákat az emberek házikedvencként tartják a kertben, és konyhai hulladékkal etetik,
  • valahol Walk fish -nak hívják – a sétáló halaknak nem okoz gondot az uszonyukon járni, mint a lábukon
  • az afrikai harcsa varjúként krákog, amikor nincs a vízi környezetében.

A harcsaetetés rendszeresen szerepel a szálloda animációs programjában.

Gyerekbarát szálloda

Szállodánk az egész családnak kikapcsolódási lehetőséget nyújt – minden családtagnak egyaránt. Míg Ön a wellness szolgáltatásainkat élvezi, gyermekei nyáron négy vízicsúszdán szórakozhatnak vagy részt vehetnek az animátoraink által számukra készített programokban egész napon át. A hűvösebb hónapokban a vadfolyóval, barlanggal és nyakzuhannyal ellátott élménymedence biztosít elegendő szórakozást. A kicsiket játszóház várja.

tobábbi tájekoztató a gyerekbarát hotelrŐl

 

Konferencia, ami tényleg megéri

Konferencia terem Panorama

Konferenciát, szimpóziumot vagy képzést szervez?

A 2009-től a szálloda szerves részét képező kongresszus központ ideális helyszín minderre. Négy teljes felszereltségű (vászon, flip chart, hangosítás, technika) konferenciaterem közül választhat, melyek legnagyobbika 250 férőhelyes.

Többnapos rendezvények esetén szállást is kínálunk kedvező áron négycsillagos luxus szobákban, catering szolgáltatással, korlátlan medence, szauna, valamint edzőterem használattal és előnyös parkolási lehetőséggel. Mindezeknek köszönhetően a konferencia emlékezetes, élménydús eseménnyé válik minden résztvevő számára.

 

 tekintse meg KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNKAT          TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÓ A KONGRESSZUS KÖZPONTRÓL

Azt mondták rólunk

Prijemny oddych, ochotny peronal, chutne jedlo. Vyborny bazen, masaze a procedury. Deti sa vyblaznia :-) Izby su na slovenske pomery dost priestranne. Odporucam.

Peter

Zobraziť všetky recenzie

Priestranný vodný svet, ústretoví personál, ľahká dostupnosť, možnosť aj bezlepkovej stravy, odporúčam.

Senta

Zobraziť všetky recenzie

Bolo super :-D

Iveta

Zobraziť všetky recenzie

V hotelu jsem byla ubytována jen na 2 noci v rámci služební cesty a vše bylo naprosto perfektní. Milý personál, pokoje čisté. Naprosto vyhovující. Všem děkuji za milé přivítání. Lucie

Lucie

Zobraziť všetky recenzie