Kirándulások a környéken

Kelemantia Izsán

Az első erődöt a Duna bal partján a rómaiak építették, Izsán. Szlovákiában ez a legnagyobb és leghíresebb római kori emlék. Az erőd építése rendkívül nehéz feladat volt, mivel a rómaiaknak szinte az összes építőanyagot a Duna túlsó partjáról kellett átszállítaniuk ide hajón. Az erőd ma négyzet alakú magaslatként beleolvad a környező tájba. 1990-ben nemzeti kincsnek kiáltották ki. Kelemantia területe egész évben szabadon látogatható.

 

 

Európa-udvarnak

nevezik a komáromi Európa Ateliér építészei által tervezett egyedülálló építészeti remeket. A 6 500 m2 területű téren álló épületek stilizált formában mutatják be Európa egyes régióinak jellegzetes, történelmi építészetét. A tér közepén található az 1878-ig a Főtéren, a Komáromi Városháza előtt álló eredeti kút működőképes másolata. Az Európa-udvar egész évben szabadon látogatható.

 

A Komáromi Erődrendszer

az egyik legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű műemlék Szlovákiában. Annak idején az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb és legerősebb védelmi építménye volt. Méretét és épségét tekintve Európa-szerte egyedülálló. A VI. bástyában a nyilvánosság számára is hozzáférhető Római Kőtár található. Az erődrendszer biztonsági okokból kizárólag idegenvezető kíséretében látogatható!  További információkért látogasson el a  www.pevnost.komarno.eu oldalra.

 

 

Duna Menti Múzeum

A komáromi Duna Menti Múzeumban a történelem, a régészet, illetve a természet szerelmeseinek egyaránt tartogat látnivalót.
A múzeumot több állandó kiállítás alkotja. A főépületben található állandó kiállításokon kívül kihelyezett kiállítások is látogathatók Komáromban (Képtár, Római Kőtár, Zichy-palota), illetve közvetlen közelében (Martosi Tájház). A múzeum jelenleg 6 állandó kiállítással rendelkezik, és gyűjteménye több, mint 130 000 tárgyból áll. További információkért látogasson el a www.muzeumkn.sk oldalra.

 

 

A Gútai Vízimalom

a hajómalmok utolsó példánya, és egyben az egyetlen hajómalom Szlovákiában. 86 méter hosszú híd vezet hozzá, melyet Európa leghosszabb fahídjaként tartanak számon. A malomban Vízimalom Múzeum található. A vízimalom a Duna holtágán található. Két párhuzamos csónakra épült, és a folyópartba van horgonyozva. A csónakok nagyobbak, mint amilyenek az eredeti hajómalmokon szoktak lenni.
A múzeum a nyári időszakban (május 1-től október 15-ig) 9:00-től 22:00 óráig, télen (október 16-tól április 30-ig) 12:00-től 22:00-ig tart nyitva. Előadással egybekötött megtekintése 30 percig tart. A belépőjegy 2 €/felnőtt, 1 €/gyerek, diák, nyugdíjas.

 

 

Hajókirándulások

A pathi Marina a Wellness 1 kirándulóhajó menetrend szerinti hajókirándulásainak kiindulópontja a Dunán. A hajón a vendégek szeszes és üdítő italokkal frissíthetik magukat. A hajó 75 férőhelyes. A környező városokban érdekes városnéző kirándulásokat, valamint borkóstoló túrákat tehet. Érdeklődés esetén személyre szabjuk a hajókirándulást és a túrát.

Jegyárak:

  • Felnőtt: 10 €
  • 12 év alatti gyermek: 5 €
  • 6 év alatti gyermek: díjmentes

 

Ógyallai csillagvizsgáló

Az űr és a világegyetem iránt érdeklődők ne hagyják ki az Ógyalla központjában fekvő történelmi parkban található legrégibb Szlovák Központi Csillagvizsgálót! A csillagvizsgáló fő épülete egy nagy és egy kis üvegkupolával ellátott kétszintes épület. A csillagvizsgáló nem csak éjjel, az éjjeli égbolt megfigyelésére alkalmas időben, hanem napközben is nyitva áll a nyilvánosság számára.  További információkért látogasson el a www.suh.sk oldalra.

 

 

Esztergom

Path a magyar határ közelében fekszik, ezért számos lehetőséget kínál a szabadidős programokra és kirándulásokra Magyarországon is. A Duna túlpartján fekvő Esztergomba gyalog juthat el Párkányból. A Szlovákiát Magyarországgal összekötő, jelenlegi Mária Valéria Híd a 15. századi eredeti híd helyébe lépett. Ma a gyalogos turistautak egyikeként is szolgál.

 

Azt mondták rólunk

Prijemny oddych, ochotny peronal, chutne jedlo. Vyborny bazen, masaze a procedury. Deti sa vyblaznia :-) Izby su na slovenske pomery dost priestranne. Odporucam.

Peter

Zobraziť všetky recenzie

Priestranný vodný svet, ústretoví personál, ľahká dostupnosť, možnosť aj bezlepkovej stravy, odporúčam.

Senta

Zobraziť všetky recenzie

Bolo super :-D

Iveta

Zobraziť všetky recenzie

V hotelu jsem byla ubytována jen na 2 noci v rámci služební cesty a vše bylo naprosto perfektní. Milý personál, pokoje čisté. Naprosto vyhovující. Všem děkuji za milé přivítání. Lucie

Lucie

Zobraziť všetky recenzie