A rendszeres power jóga visszaadja a belső egyensúlyát és megerősíti a külső testvázat.

Žena cvičí power jógu - Wellness Hotel Patince

A gyakorlatokra hétvégente itt Paton kerül sor. Oktatóink, Marcela és Valéria bevezetik Önt a power jóga rejtelmeibe, és megmutatják, hogy a mozgást minden életkorban lehet élvezni.

 

Marcela Vidová Ógyallán él. A pozsonyi Egészségügyi Egyetemen végzett. 20 éve sportol, ős ugyanennyi ideje végzi a TAEBO gyakorlatokat. Power jógát három éve tanít. Emellett tantra jógát tanul és női meditációkat vezet.

 

Valéria Blickling már több mint hat éve foglalkozik a jógával. Elvégezte a Powar jóga Akadémiát Pöstyénben. Szívesen megosztja a tapasztalatait mindenkivel, akit érdekel a jóga. Jelenleg power jóga és Wan jóga oktatóként is dolgozik Érsekújvárban a Pilates EvaM stúdióban.

 

A szlovák embere fejében a wellness szálló gyakran a pezsgőfürdőzéssel, masszázzsal vagy valamilyen szépítő kezeléssel kapcsolódik össze. A wellness azonban nemcsak a lustálkodásról és a kényeztetésről szól, az érdeklődők számára mindig készen áll valamilyen aktív pihenés is.

Nálunk, a Wellness Hotel Patince szállóban szintén számtalan sportolási lehetőséget kínálunk, mint pl. a tenisz, a pingpong, a kerékpározás, golf, inline korcsolyázás, úszás, biliárd vagy teke. De nem hiányzik a rendszeres hétvégi torna sem, tapasztalt lektorokkal. Ide tartoznak a power jóga órák is, amelyeket kedvenc oktatóink, Marcela és Valéria vezetnek.

Mindkét hölgy tele van energiával, amelyet szívesen oszt meg másokkal, és klienseink lelkesednek értük. Ezért elhatároztuk, hogy meggyóntatjuk őket, és legalább így átadunk egy kis energiát tőlük Önöknek. Talán ösztönzést adnak és Önök is elkezdenek rendszeresen tornázni, vagy együtt tornáznak majd velük nálunk, Paton.

 

Manapság talán minden felnőtt tudatosítja, hogy mozognia kellene, jól étkezni és ügyelni a testére. De elszakadni a széktől, lemondani az autóról, beiktatni a mozgást a mindennapi kötelességek közé nehezebb, mint azt az ember gondolja. Konkrétan mi vezetett benneteket a mozgáshoz, és végül ahhoz, hogy nálunk tanítsatok?

Marcela: Már vagy húsz évvel ezelőtt elkezdtem tornázni járni. Különböző aerob gyakorlatokat kerestem, mert 20 embernyi energiám volt. Jártam, ahova csak lehetett, de sehol nem fáradtam el, nem izzadtam meg különösebben. Aztán viszont megtaláltam a TAEBO-t. Két órányi torna után szinte elájultam a fáradtságtól, és akkor azt mondtam magamnak, hogy ez az. Ezt az intenzív élményt aztán szerettem volna megosztani a hozzám hasonló emberekkel, és így oktató lettem.

Valéria: Én szintén mindig is szerettem sportolni. Pici koromtól kezdve foglalkoztam gimnasztikával, röplabdával, de semmi nem kötött le jobban, mint a jóga. Teljes egészében bekebelezett, beleszerettem.

 

Rengeteg tapasztalatok van az előtornázással. Egyértelműen kimondhatjuk, hogy kik számára ajánlottak az egyes gyakorlatok?

Marcela: A power jógát azok szeretik, akik dinamikusabbak, szeretik a kihívásokat és szeretnének saját magukkal kapcsolatba kerülni. Korhatár nincs. Az én csoportomban vannak gyerekek, különböző életkorú férfiak, nők.

Valéria: A jóga valóban mindenkinek, minden életkorban ajánlott. Aki szeretne valamit tenni a testéért, megtalálja az utat ahhoz tornához, amely a számára megfelel.

 

Milyen hatással van a power jóga az emberi szervezetre?

Marcela: A power jóga a helyes testtartásra, az izmok közti felborult egyensúly kiegyenlítésére, a test központjának bekapcsolására és a test uralására irányulnak a különböző aszanákban. A teljes jóga légzés gyakorlása és fejlesztése fellazítja és megerősíti a hát és a has izmait.

Valéria: Igen, ez így van. A jóga nagy hatással van az emberre, a lélegzés, az önismeret, a belső harmónia és az energia tornája. A rendszeres tornázás alakformáló hatású. Az ember elégedett lesz magával testi és lelki értelemben is. A test és a lélek már az első jógaóra után változni kezd, és ez csodálatos érzés.

 

Milyen feltételekkel kellene rendelkeznie annak, aki el szeretné kezdeni a power jógát?

Marcela: Nem kellenek hozzá előfeltételek, elég, ha szeretne valamit tenni az egészségéért, és ugyanakkor szórakozni is.

Valéria: Igen, csak ki kell próbálni.

 

Mindketten tornáztattok nálunk, Paton is. Mi tetszik nektek itt, és miért kellene hozzánk eljönni?

Marcela: Gyönyörű szálló, jó szolgáltatások, érdekes rendezvények és persze nagyon jó animációs programok.

Valéria: Pat eyg csodálatos hely Szlovákiában. Gyönyörű a természet, ahol elhelyezkedik, sok a lehetőség a pihenésre, felüdülésre és a szórakozásra is. Azt gondolom, hogy ez nagyon jó választás azoknak, akik szeretnének pihenni, felüdülni a szeretteik társaságában. És mi jelenthet többet, mint hogy boldog arcokat lássunk itt, Paton? Mindenkinek kívánom, hogy pihenje ki magát nálunk és élvezze ezt a gyönyörű helyet. Namaste, Valika.

Azt mondták rólunk

Prijemny oddych, ochotny peronal, chutne jedlo. Vyborny bazen, masaze a procedury. Deti sa vyblaznia :-) Izby su na slovenske pomery dost priestranne. Odporucam.

Peter

Zobraziť všetky recenzie

Priestranný vodný svet, ústretoví personál, ľahká dostupnosť, možnosť aj bezlepkovej stravy, odporúčam.

Senta

Zobraziť všetky recenzie

Bolo super :-D

Iveta

Zobraziť všetky recenzie

V hotelu jsem byla ubytována jen na 2 noci v rámci služební cesty a vše bylo naprosto perfektní. Milý personál, pokoje čisté. Naprosto vyhovující. Všem děkuji za milé přivítání. Lucie

Lucie

Zobraziť všetky recenzie