Szaunavilág

A szauna kedvező hatása az emberi szervezetre évszázadok óta közismert világszerte. Ezért mi is többféle szaunát ajánlunk Önnek, melyek kombinációjával kialakíthatja saját szaunavilágát.

Finn szauna

A magas hőmérsékletnek (60-110°C) és a minimális páratartalomnak (10–30%) köszönhetően javul a bőr vérellátása és 1–2°C-kal nő a testhőmérséklet. Ezáltal javul az izmok és ízületek mozgása. Egyúttal a bőrön át salakanyagok távoznak, így a szaunának kozmetikai jelentősége is van. A szaunázás közismerten a legelterjedtebb testedzési módszer és szerepet játszik különböző megfázásos betegségek megelőzésében is.

Gőzfürdő

A pára szauna előnye, hogy a hőmérséklet max. 60°C, emellett a levegő páratartalma 100 %, így kevésbé megterhelő a szervezet számára. A párás levegő kedvezően hat a bőrre, melynek nő a vérellátása és intenzíven tisztul, ennek köszönhetően lágy és bársonyosan puha lesz. A gőzfürdő javallott az erek gyengesége, vérrögképződés vagy légúti megbetegedések esetén is.

Gyógynövényes szauna

Az aromaterápia a legősibb természetgyógyászati eljárások egyike. Leghatásosabb formája illóolajok belélegzése, illetve olyan illatoké, melyek inhalálásakor az agy különböző reakciókat vált ki a testben, részben hosszantartó gyógyító hatással.

Infraszauna

Az infraszaunában való tartózkodás tolerálható azok számára is, akik nehezen tudnak klasszikus szaunábat lélegezni, vagy különféle szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek. Ezért az infraszauna népszerű különféle kezeléseknél. Az infrakabin hőmérséklete nem haladja meg az 50 ° C-ot, tehát a test nem melegszik fel 38 ° C-ra, és nem kezd gyógyulni és specifikus hormonokat termelni, hanem más előnyei vannak.

Az infravörös sugárzás az epidermisz – a bőr – mélységére hatol be, legfeljebb pár cm-re. A specifikus sugárzási tulajdonságok miatt az emberi bőr képes felvenni az infravörös sugárzás akár 93% -át is. A bőr ezután elosztja a hőt a test belső részeivel, segítve az izmok túlmelegedését és pihenését. A hőmérséklet a szaunában viszonylag alacsony, 30-50 ° C körüli. Ez lehetővé teszi, hogy szünet nélkül kb. 30–45 percig maradjon a szaunában.

 

 

Nyitvatartási idő és árak

Szerda – Csütörtök 16:00 – 20:00

Péntek 14:00 – 21:00

Szombat 12:00 – 21:00

A 12 év alatti gyermekek a szaunavilágban engedéjezett a belépés naponta 17:00 óráig.

 

Szaunázás gyerekekkel

A szauna világa a 12 évesnél fiatalabbak számára naponta 17:00-ig látogatható.
Kérjük, ne feledkezzen el a gyerekekkel való szaunázás alapvető szablyairól:

 • A szauna-világba való belépés előtt fel kell készíteni a gyerekeket arra, hogy mi várja őket a szaunában – zárt tér, meleg, esetleg meztelenség.
 • A szauna-világba csak lepedőben szabad belépni.
 • A gyerekeket ne hagyják felügyelet nélkül a szaunában.
 • Magába a szaunába való belépés előtt először le kell zuhanyozni. A gyerekeket langyos vízzel zuhanyozza le, és a lábtól haladjon felfelé.
 • A gyermekek legfeljebb 65°C-ig szaunázhatnak, ezért a számukra főleg a gyógyfüves, a gőz és az infra szaunát ajánljuk.
 • A gyerekeket kényelmesen ültesse le a lepedőre a legalacsonyabb padra, ahol a legalacsonyabb a hőmérséklet.
 • A szaunai tartózkodás alatt nem eszünk, nem iszunk, nem olvasunk.
 • A hangos viselkedés zavarhatja a többi vendéget.
 • A gyermekek kevesebbet kellene, hogy tartózkodjanak a szaunában, mint a felnőttek. Mintegy 3 – 8 percet, a gyermek életkorától függően.
 • A szaunázás után ismét hűsítő zuhany következik.
 • A hűs zuhany után a pihenőben pihenünk. Ne felejtse el pótolni a folyadékot. Igyon tiszta vizet.
 • A szauna-ciklusok száma a gyermek korától függ. A 3 éves kor alatti gyerekek számára csak 1 ciklus ajánlatos. A 6 évesnél idősebb gyerekek 3 ciklust is abszolválhatnak.

 

Az árakat itt tekintheti meg.

Azt mondták rólunk

Prijemny oddych, ochotny peronal, chutne jedlo. Vyborny bazen, masaze a procedury. Deti sa vyblaznia :-) Izby su na slovenske pomery dost priestranne. Odporucam.

Peter

Zobraziť všetky recenzie

Priestranný vodný svet, ústretoví personál, ľahká dostupnosť, možnosť aj bezlepkovej stravy, odporúčam.

Senta

Zobraziť všetky recenzie

Bolo super :-D

Iveta

Zobraziť všetky recenzie

V hotelu jsem byla ubytována jen na 2 noci v rámci služební cesty a vše bylo naprosto perfektní. Milý personál, pokoje čisté. Naprosto vyhovující. Všem děkuji za milé přivítání. Lucie

Lucie

Zobraziť všetky recenzie