Szaunavilág

A szauna kedvező hatása az emberi szervezetre évszázadok óta közismert világszerte. Ezért mi is többféle szaunát ajánlunk Önnek, melyek kombinációjával kialakíthatja saját szaunavilágát.

Finn szauna

A magas hőmérsékletnek (60-110°C) és a minimális páratartalomnak (10–30%) köszönhetően javul a bőr vérellátása és 1–2°C-kal nő a testhőmérséklet. Ezáltal javul az izmok és ízületek mozgása. Egyúttal a bőrön át salakanyagok távoznak, így a szaunának kozmetikai jelentősége is van. A szaunázás közismerten a legelterjedtebb testedzési módszer és szerepet játszik különböző megfázásos betegségek megelőzésében is.

Gőzfürdő

A pára szauna előnye, hogy a hőmérséklet max. 60°C, emellett a levegő páratartalma 100 %, így kevésbé megterhelő a szervezet számára. A párás levegő kedvezően hat a bőrre, melynek nő a vérellátása és intenzíven tisztul, ennek köszönhetően lágy és bársonyosan puha lesz. A gőzfürdő javallott az erek gyengesége, vérrögképződés vagy légúti megbetegedések esetén is.

Gyógynövényes szauna

Az aromaterápia a legősibb természetgyógyászati eljárások egyike. Leghatásosabb formája illóolajok belélegzése, illetve olyan illatoké, melyek inhalálásakor az agy különböző reakciókat vált ki a testben, részben hosszantartó gyógyító hatással.

Infraszauna

Az infraszaunában való tartózkodás tolerálható azok számára is, akik nehezen tudnak klasszikus szaunábat lélegezni, vagy különféle szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek. Ezért az infraszauna népszerű különféle kezeléseknél. Az infrakabin hőmérséklete nem haladja meg az 50 ° C-ot, tehát a test nem melegszik fel 38 ° C-ra, és nem kezd gyógyulni és specifikus hormonokat termelni, hanem más előnyei vannak.

Az infravörös sugárzás az epidermisz – a bőr – mélységére hatol be, legfeljebb pár cm-re. A specifikus sugárzási tulajdonságok miatt az emberi bőr képes felvenni az infravörös sugárzás akár 93% -át is. A bőr ezután elosztja a hőt a test belső részeivel, segítve az izmok túlmelegedését és pihenését. A hőmérséklet a szaunában viszonylag alacsony, 30-50 ° C körüli. Ez lehetővé teszi, hogy szünet nélkül kb. 30–45 percig maradjon a szaunában.

 

 

Nyitvatartási idő és árak

Hétfő                        13:00 – 21:00
Kedd – Csütörtök    10:00 – 21:00
Péntek, Szombat     09:00 – 22:00
Vasárnap                  09:00 – 21:00

A 15 év alatti gyermekek a szaunavilágot csak a nyitvatartási idő első 2 órájában vehetik igénybe.

 

Szauna gyerekekkel

A szaunavilág minden nap 17: 00-ig tart nyitva 12 éven aluliak számára.

Kérjük, ne felejtse el a gyermekekkel való szaunázás alábbi alapelveit:

 • Mielőtt belépne a szaunavilágba, fel kell készíteni a gyerekeket arra, hogy mi vár rájuk a szaunában – zárt tér, meleg, ill. meztelenség.
 • Csak szauna lepedőtben lehet belépni a szaunavilágba.
 • Ne hagyja gyermekeit felügyelet nélkül a szaunában.
 • Mielőtt belépne a szaunába, először le kell zuhanyoznia. Zuhanyozza le a gyerekeket langyos vízzel.
 • A gyermekeknek 65 fok-ig szabad szaunázniuk, ezért elsősorban gyógynövényes, gőzös és infraszaunát ajánlunk a gyermekek számára.
 • Helyezze a gyerekeket kényelmesen a  szauna lepedőre a legalacsonyabb padon, ahol a legalacsonyabb a hőmérséklet.
 • A szaunában tartózkodásunk alatt nem eszünk, nem iszunk és nem olvasunk.
 • A zajos viselkedés zavarhatja a többi vendéget.
 • A szaunában való tartózkodás kevesebb, mint a felnőtteké. Körülbelül 3 – 8 perc. a gyermek életkorától függően.
 • A szauna után ismét hűtés következik.
 • Lehűlés után pihenjen a pihenőszobában. Ne felejtse el feltölteni a folyadékokat. Igyon tiszta vizet.
 • A szaunázási ciklusok száma a gyermek életkorától függ. A 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek csak 1 ciklust kell teljesíteniük. A 6 évnél idősebb gyermekek 3 alkalommal teljesíthetik a ciklust.

 

Az árakat itt tekintheti meg.