Szaunavilág

A szauna kedvező hatása az emberi szervezetre évszázadok óta közismert világszerte. Ezért mi is többféle szaunát ajánlunk Önnek, melyek kombinációjával kialakíthatja saját szaunavilágát.

Finn szauna

A magas hőmérsékletnek (60-110°C) és a minimális páratartalomnak (10–30%) köszönhetően javul a bőr vérellátása és 1–2°C-kal nő a testhőmérséklet. Ezáltal javul az izmok és ízületek mozgása. Egyúttal a bőrön át salakanyagok távoznak, így a szaunának kozmetikai jelentősége is van. A szaunázás közismerten a legelterjedtebb testedzési módszer és szerepet játszik különböző megfázásos betegségek megelőzésében is.

Gőzfürdő

A pára szauna előnye, hogy a hőmérséklet max. 60°C, emellett a levegő páratartalma 100 %, így kevésbé megterhelő a szervezet számára. A párás levegő kedvezően hat a bőrre, melynek nő a vérellátása és intenzíven tisztul, ennek köszönhetően lágy és bársonyosan puha lesz. A gőzfürdő javallott az erek gyengesége, vérrögképződés vagy légúti megbetegedések esetén is.

Gyógynövényes szauna

Az aromaterápia a legősibb természetgyógyászati eljárások egyike. Leghatásosabb formája illóolajok belélegzése, illetve olyan illatoké, melyek inhalálásakor az agy különböző reakciókat vált ki a testben, részben hosszantartó gyógyító hatással.

 

 

Nyitvatartási idő és árak

Hétfő – Csütörtök 13:00 – 21:00
Péntek, Szombat 09:00 – 22:00
Vasárnap 09:00 – 21:00

 

A 15 év alatti gyermekek a szaunavilágot csak a nyitvatartási idő első 2 órájában vehetik igénybe.

Az árakat itt tekintheti meg.